Green Mountain Lane | Lohr Homes

Green Mountain Lane

A custom addition and major remodel of a 1970’s home in the Northwest Hills area in Austin. A major transformation was the vision of our custom client. The home interior was gutted, to include, living room, dining, powder room, kitchen and kids bedrooms. The kitchen was moved to where the original sunroom was at, and large windows were added so our client could watch her kids while cooking in the kitchen. A commercial Thermador appliance package was upgraded and a breakfast area was added as an extension of the island. A dining area was gutted as well and relocated to a proximate location by the kitchen fit for entertaining.

In the upstairs area 600 square foot was added which included the master bath, master closet and master bedroom; the ceilings in the master bedroom and kids bedrooms were raised as well as rooms were gutted to allow for re design to create a better space. The master bathroom and closet were built as new over an old balcony, enlarged to create a separate private area for a master suite retreat.

The owner was an artist, so to compliment this major addition remodel an artist studio structure was newly built in the back of the home. A retreat for the owner to pursue her passion for art and a place for her kids to play and join her in their creative endeavors.


512.560.5171 |

©2018 LOHR HOMES, All Rights Reserved